3.1 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 23:25
No menu items!

Bucureștenii din sectorul 3 nu-şi recapătă banii dați la anveloparea blocurilor

spot_img

Cetăţenii din sectorul 3, care au plătit 20% din costurile pentru lucrările de reabilitare termică a blocurilor, nu-şi vor recupera banii. Administraţia locală susţine că nu există o cale legală pentru restituirea sumelor plătite de cetăţeni, chiar dacă, în prezent, anveloparea blocurilor este plătită în totalitate de la bugetul sectorului 3.

Comisia desemnată de Consiliul Local Sector 3 pentru stabilirea unei soluţii de înapoiere a banilor dați de asociaţiile de locatari drept cotă parte la reabilitarea termică a blocurilor a stabilit că, în acest moment, nu există o cale legală pentru înapoierea sumelor.

În luna august a anului curent, Consiliul Local Sector 3 a aprobat înfiinţarea unei comisii care să stabilească o cale legală prin care să fie restituiţi banilor locatarilor care au plătit 20% din costul reabilitării blocurilor în mandatul fostului primar Liviu Negoiţă. Cererile cetăţenilor pentru restituirea sumelor de bani investite în anvelopare au fost deja înregistrate la Primăria Sectorului 3.

Aproximativ 8.000 de cetăţeni din 33 de blocuri au plătit 20% din costurile anvelopării termice a clădirilor, potrivit datelor administraţiei locale.

Din 13 august, urmare unei Hotărâri a Consiliului Local, costurile pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe din sectorul 3 al Capitalei sunt suportate integral din bugetul administraţiei. Până în acestă vară, Primăria Sectorului 3 nu suporta integral costurile decât pentru blocurile în care jumătate plus unul dintre familii aveau venit minim pe economie. În celelalte cazuri, cetăţenii suportau 20% din costurile anvelopării.

Ionuţ Dascălu