3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 4:00
No menu items!

Bucureșteni păcăliți de falși proprietari, cu terenuri ale municipalității

spot_img

Opt persoane, între care şi doi bărbaţi de 77 şi 78 de ani, au fost reţinute după ce au reuşit să vândă 11 terenuri, majoritatea ale municipalităţii, unor cumpărători de bună-credinţă.

harta bucuresti case

Grupul, format din şapte bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 38 şi 78 de ani, ar fi preluat din proprietatea unei unităţi administrativ-teritoriale şi a altor patru persoane fizice, 11 terenuri şi imobile. Apoi au solicitat în mod fictiv instanţei constatarea dreptului de proprietate ca efect al uzucapiunii, și ulterior acestea au fost vândute şi revândute altor persoane.

Polițiștii spun că suspecții locuiau în cartierul Bucureştii Noi, în vecinătatea terenurilor respective şi ştiau că acestea nu au proprietar. Doi dintre membrii grupării, Nicu Porumbiţă, în vârstă de 78 de ani, şi Gheorghe Gogică, de 77 de ani, sunt doi judecători de stabor, foarte respectaţi în comunităţile de romi din zonă.

Anchetatorii au stabilit că cei nouă suspecţi ar fi vândut unor cumpărători de bună-credinţă un teren de 245 de metri pătraţi, unul de 400 de metri pătraţi, unul de 481 de metri pătraţi şi un teren cu suprafaţa de 245 metri pătraţi, pentru sume cuprinse între 50.000 şi 108.000 de euro.

Prejudiciul total a fost stabilit de anchetatori la peste un milion de euro.

În cazul terenurilor vizate, poliţiştii Secţiei 5 au făcut o adresă către Primăria Capitalei, care la rândul ei a trimis o echipă de specialişti ca să evalueze situaţia imobilelor. În plus, poliţiştii au descoperit că gruparea solicitase instanţei punerea în posesie pentru alte 16 terenuri situate în zona Bucureştii Noi.

Opt dintre cele nouă persoane ridicate au fost reţinute de Poliţia Capitalei şi vor fi prezentate instanţei Judecătoriei Sectorului 1 cu propunere de arestare preventivă pentru înşelăciune, complicitate la înşelăciune, ameninţare şi influenţare a declaraţiilor.

S.M.