16.6 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021 - 20:28

Bucureştiul, sub COD GALBEN de vânt: zeci de copaci doborâţi, maşini avariate, panouri publicitare căzute

spot_img

Avertizarea meteorologilor este valabilă până sâmbătă, la ora 14.00

Furtuna Bucuresti_SZ (8)

Peste 30 de copaci au căzut pe carosabil sau pe maşini în Capitală, 14 autoturisme au fost avariate, mai multe panouri publicitare au fost răsturnate şi, în unele zone, s-au desprins elemente de pe faţadele clădirilor, din cauza vântului puternic care “mătură” Bucureştiul încă de vineri.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului petnru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat sâmbătă dimineaţa, că de vineri, de la ora 14.00, în mai multe zone din Capitală au fost doborâţi de vântul puternic 32 de copaci, care au căzut pe carosabil şi pe 14 maşini.

Cel mai grav incident a fost în Sectorul 3 al Capitalei, pe strada Intrarea Patinoarului, unde patru maşini au fost avariate de un copac doborât de vânt. Şi în Sectorul 6, pe aleea Valea Roşie, un copac a căzut pe trei maşini, una dintre acestea fiind avariată în totalitate.

ISU a fost solicitat să intervină şi pentru îndepărtarea unor panouri publicitare şi a unor elemente de construcţie care au căzut de pe faţadele clădirilor.

Daniel Vasile a precizat că nicio persoană nu a fost rănită.

Capitala este sub avertizare Cod galben de vânt puternic de vineri după-amiază.

Potrivit avertizării nowcasting, prelungită de Administraţia Naţională de Meteorologie până sâmbătă, la ora 14.00, în Capitală şi în judeţele Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Giurgiu şi Teleorman, vântul depăşeşte la rafală viteze de 55 – 65 de kilometri pe oră şi, izolat, 75 de kilometri pe oră.