4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 1:02
No menu items!

Bucureştiul ar putea avea telegondolă: Proiectul va fi dezbătut vineri de consilierii generali ai Capitalei

spot_img

Bucureştiul ar putea avea telegondolă: Proiectul va fi dezbătut vineri de consilierii generali ai Capitalei
foto: evz.ro

Primăria Capitalei are în plan să construiască deasupra străzilor, la o înălţime de 10-15 metri, o telegondolă, pentru a mai reduce aglomeraţia din mijloacele tradiţionale de transport în comun.

Proiectul de hotărâre va fi discutat vineri de consilierii generali al Capitalei.

Potrivit B1, propunerea de a construi acest mijloc de transport a fost făcută Primăriei de către o firmă din Anglia, Overland Transport Systems, care apare ca inactivă şi cu un singur angajat.

Banii pentru acest proiect ar putea proveni din fonduri europene nerambursabile.

Şeful Direcţiei de Infrastructura din Primăria Capitalei, Ioan Dedu, susţine că reprezentanţii firmei britanice sunt cei care au spus municipalităţii că Uniunea Europeană oferă finanţare pentru acest tip de mijloace de transport şi că tot ei ar fi convins Uniunea să dea bani nerambursabili.

Ioan Dedu a subliniat că, în cazul în care se vor primi bani pentru acest proiect, banii vor ajunge la Primăria Capitalei, nu la această firmă.

Telegondolele suspendate vor putea să transporte cel mult patru persoane sau un scaun cu rotile şi o persoană, maxim două. Greutatea maxima ce va putea fi transportată este de 400 de kilograme,iar numărul maxim al călătorilor transportaţi pe oră, pe fiecare direcţie de mers este de aproximativ 5.000 de persoane.

A.V.