29.6 C
București
vineri, 21 iunie 2024 - 16:34
No menu items!

Bucureştiul şi Chişinăul îşi fac planuri comune

spot_img

Primăria Bucureşti vrea să înceapă construcţia unui parc la Chişinău, a declarat, marţi, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, după întâlnirea cu primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă.

Cei doi primari au discutat despre proiecte şi programe comune. Unul dintre ele este construcţia unui parc în Chişinău. Sorin Oprescu spune că e o promisiune pe care a făcut-o acum mai multă vreme şi vrea să se ţină de promisiune. El doreşte ca lucrările să înceapă cât mai repede. Primarul Bucureștiului a mai afirmat că, până la semnarea de tratate şi convenţii la nivel de state, autorităţile locale trebuie să facă tot ce este posibil ca lucrurile să funcţioneze cât mai bine în beneficiul cetățenilor.

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a spus și el, după întâlnirea cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, că îşi doreşte ca cele două oraşe să facă un schimb de statui: o replică a statuii lui Ştefan cel Mare contra uneia a lui Mihai Viteazul.

Cei doi au convenit să se întâlnească lunar pentru a-și coordona acțiunile și deciziile. Primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu se află într-o vizită de două zile la Chişinău.