3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 20:18
No menu items!

Bucureştenii vor avea căldură în calorifere de sâmbătă noapte

spot_img

RADET va furniza căldură în tot Bucureştiul începând de sâmbătă, de la ora 24.00, în condiţiile în care în Capitală sunt temperaturi scăzute şi ninge de câteva ore

RADET

  • UPDATE

Municipalitatea a cerut, sâmbătă, RADET şi ELCEN să furnizeze căldură în tot Bucureştiul începând de la ora 24.00, în condiţiile în care în Capitală sunt temperaturi scăzute şi ninge de câteva ore.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat, într-un comunicat de presă, că au solicitat Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti şi Societăţii Electrocentrale (ELCEN) Bucureşti, din subordinea Ministerului Economiei, Departamentul pentru Energie, să pună în funcţiune sistemul centralizat de alimentare cu energie termică în tot Bucureştiul, începand de sâmbătă, ora 24.00.

Oficialii RADET anunţaseră iniţial că duminică vor fi întrunite condiţiile pentru furnizarea energiei termice în locuinţe, după ce trei zile consecutiv au fost înregistrate în timpul nopţii temperaturi medii sub zece grade Celsius.

În data de 26.10.2014, ora 6.00, se vor întruni condiţiile pentru furnizarea încălzirii, conform legislaţiei în vigoare, respectiv 3 zile consecutiv cu temperaturi medii sub 10 grade Celsius în intervalul orar 18.00 – 6.00.

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice
comunicat de presă

RADET Bucureşti a făcut, de miercuri până sâmbătă, probe în sistemul de încălzire, înainte de furnizarea permanentă a căldurii în sezonul rece 2014 – 2015.

Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 425/1994, modificată prin HG 168/2000, “începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00 – 06.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de 10 grade Celsius sau mai mici“.

Asociaţiile de proprietari care nu doresc să beneficieze momentan de încălzire pot să limiteze sau să refuze serviciul închizând vanele, după ce anunţă RADET.

Debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi de apă caldă ale clienţilor dintr-un condominiu (proprietate imobiliară din care unele părţi sunt proprietăţi individuale, reprezentate de apartamente sau alte spaţii, iar restul, din părţi aflate în proprietate comună) nu poate fi efectuată în timpul sezonului de încălzire, au mai precizat oficialii RADET, citând articolul 30, alineatul 4, din Legea 325/2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termică.