6.1 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 5:15
No menu items!

Bucureştenii se pregătesc de iarnă

spot_img

Bucureştenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire pot solicita pornirea căldurii prin intermediul asociaţiilor de locatari. Furnizarea în regim permanent pentru locuinţele branşate la Radet urmează să fie asigurată în funcţie de evoluţia temperaturilor, susţin reprezentaţii distribuitorului.

„Instalaţiile sunt încărcate. Cei care au dorit căldură au primit pe baza unei solicitări făcute la noi”, au declarat pentru gândul reprezentanţii RADET.

Conform legii, furnizarea de încălzire în regim permanent se va face dacă, timp de trei zile consecutiv, între orele 18:00 şi 6:00, se înregistrează valorii medii ale temperaturii aerului exterior de 10 grade Celsius sau mai mici.

Numărul apartamentelor racordate la sistemul centralizat de încălzire era, în luna mai a acestui an, de 567 657, în scădere cu 0,2% faţă de 2011, reiese din cele mai recente date ale Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice.

Preţul energiei termice furnizate consumatorilor racordaţi la încălzire centralizată este controlat de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

În cazul Radet, preţul de facturare aprobat este de 169,8 lei/GCal, în timp ce preţul de furnizare aprobat este de 325 lei/GCal. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a precizat că se aşteaptă ca gigacaloria să se scumpească în acest an cu circa cinci procente, pe fondul majorării preţurilor gazelor naturale, însă a dat asigurări că bucureştenii nu vor suporta din propriile buzunare această scumpire.

Iniţial, primarul general Capitalei spusese că bucureştenii cu venituri mai mari decât media pe economie ar trebui plăti preţul integral al gigacaloriei pentru că primăria nu-şi mai poate permite subvenţia căldurii.