5.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 8:16

Bruxelles-ul caută 15 ONG-işti care să “lupte” cu evaziunea, inclusiv din România

spot_img

Bruxelles-ul caută 15 ONG-işti care să “lupte” cu evaziunea, inclusiv din România

Comisia Europeană a lansat cererea de candidaturi pentru alegerea a 15 reprezentanţi neguvernamentali, viitori membri în Platforma pentru buna guvernanţă fiscală. România va fi reprezentată, la nivel instituţional, de noul şef al ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, şi de secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Dan Manolescu.

Comisia Europeană a instituit, la 23 aprilie 2013, Platforma pentru buna guvernanţă fiscală, care va monitoriza progresele statelor membre în ceea ce priveşte combaterea planificării fiscale agresive şi a paradisurilor fiscale, a transmis MFP.

Platforma va fi alcătuită din aproximativ 45 de membri: un reprezentant la nivel înalt din cadrul autorităţii fiscale din fiecare stat membru şi până la 15 reprezentanţi neguvernamentali. Aceştia vor fi desemnaţi de către Comisia Europeană printr-un proces deschis de selecţie.

În acest sens, Comisia a lansat cererea de candidaturi, iar organizaţiile interesate pot transmite aplicaţiile până pe 8 mai , anul curent.

MAI MULTE DETALII POT FI GĂSITE AICI!

Reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice în cadrul acestei platforme sunt preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, în calitate de membru, şi secretarul de stat în MFP, Dan Manolescu, în calitate de membru supleant.

“Platforma pentru buna guvernanţă fiscală este una dintre direcţiile propuse în cadrul Planului de acţiune al Comisiei Europene, pentru combaterea fraudei fiscale. Acest lucru va  permite un dialog pe probleme referitoare la buna guvernanţă în domeniul fiscal, combaterea planificării fiscale agresive şi evitarea dublei impuneri”, se arată în comunicatul MFP.

Cosmina Croitoru