30 C
București
marți, 16 august 2022 - 21:19
No menu items!

Bruxelles: Situația din Ucraina analizată luni la reuniunea miniștrilor de Externe

spot_img

reuniune bruxelles - ucraina

Ultimele evoluții din Ucraina, cu accent pe situația din peninsula Crimeea, precum și modalitățile de acțiune ale Uniunii Europene în acest context, vor fi analizate luni, la Bruxelles, la reuniunea miniștrilor Afacerilor Externe din statele membre ale UE.

MAE de la București a transmis că ministrul Titus Corlăţean va participa luni la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe al UE privind situaţia din Ucraina, care va avea loc la Bruxelles. Reuniunea celor 28 de miniștri va începe la 13.00, ora Belgiei.

Ministrul român al Afacerilor Externe, Titus Corlățean, va participa luni, 3 martie 2014, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, dedicată situației din Ucraina. În cadrul reuniunii, miniștrii de externe ai UE vor analiza ultimele evoluții din Ucraina, cu accent pe situația din peninsula Crimeea, precum și modalitățile de acțiune ale UE în acest context. Șeful diplomației române va exprima profunda preocupare față actuala situație și va sublinia necesitatea respectării cadrului juridic internațional

comunicat MAE

Conform sursei citate, Corlățean va reitera totodată imperativul asigurării stabilității, securității, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, cu respectarea deplină a drepturilor tuturor cetățenilor săi și va argumenta în favoarea unei implicări active, consistente și unitare a UE în Ucraina.

C.A.