4.4 C
București
sâmbătă, 17 aprilie 2021 - 4:51

Britanicul contaminat cu Ebola a fost internat într-un spital din Londra

Bolnavul urmează să primească îngrijiri într-o unitate de izolare

epidemie_ebola

Britanicul contaminat cu virusul Ebola a sosit duminică la un spital londonez, a anunţat Ministerul britanic al Apărării, relatează AFP.

Pacientul, care nu este “grav bolnav” potrivit Ministerului Sănătăţii, a fost evacuat din Sierra Leone cu ajutorul unui avion militar și ulterior, internat la Royal Free Hospital din Londra. Bolnavul a fost adus la bordul unui avion de tip C17 special echipat, aparţinând Royal Air Force, la Baza Northolt, la nord-vest de capitala britanică.

El urmează să primească îngrijiri într-o unitate de izolare, în care are acces personal calificat, pe un pat acoperit cu un cort care dispune de un sistem autonom de ventilaţie.

Riscul propagării virusului în Anglia rămâne “foarte scăzut”, a dat asigurări profesorul John Watson.

“Spitalele britanice au o experinţă recunoscută în tratarea bolilor infecţioase importate, iar acest pacient va primi cele mai bune îngrijiri posibile”, a declarat el.

Bărbatul, care făcea parte din personalul medical al unui ONG, în Sierra Leone, participa la “supravegherea, căutarea persoanelor care au intrat în contact cu victime ale Ebola” la Kenema (est), a declarat Yahya Tunis, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Sierra leone.

Este vorba despre primul britanic infectat cu acest virus de la începutul epidemiei de febră hemoragică, care a cauzat moartea a cel puţin 1.427 de persoane în Africa de Vest începând din martie şi până în prezent.

C.A.