10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 7:53

Britanicii nu îl extrădează în România pe Alexander Adamescu

spot_img

Magistrații britanici au respins extrădarea lui Alexander Adamescu, aflat la Londra, pentru a fi judecat în România în dosarul în care este cercetat pentru dare de mită, informează Realitatea Tv.

La solicitarea DNA, Tribunalul Bucureşti a emis în luna mai 2016 un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, fiind acuzat de dare de mită.

În ordonanţa procurorilor DNA se arată că “în cursul lunilor iunie şi decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander împreună cu tatăl său a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraţilor Stanciu Ion şi Rovenţa Elena, judecători la Tribunalul Bucureşti – Secţia VII Civilă pentru ca în schimb, aceştia să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era Adamescu Grigore Dan”.

Anul trecut, Alexander Adamescu a fost arestat la Londra, în vederea judecării extrădării în baza mandatului european. Ulterior, a fost pus sub control judiciar.

O fotografie intrată în posesia Sursa Zilei îl înfățișează pe Bogdan Alexander Adamescu participând la o sesiune de dezbateri organizată de Partidul Conservator, în cadrul campaniei „Conservatives for Liberty” (Conservatori pentru libertate). Reuniunea a avut loc chiar în Camera Comunelor (House of Commons), camera decizională a Parlamentului britanic. Este bine știut că Partidul Conservator militează pentru eliminarea mandatului de arestare britanic, acum mai ales în condițiile Brexit-ului.

Andrei Tudor