sâmbătă, 8 august 2020 - 3:24

Brioșe cu citronat

Ioan Aurel Pop: Educația online și reducerea orelor de curs vor îndobitoci tinerii și-i va dezumaniza

Învățământul preponderent online și reducerea orelor pentru materiile predate în școli, anunțate de ministrul Educației, Monica Anisie, vor avea consecințe dramatice asupra generațiilor viitoare,...

Pană de curent în trei sectoare din București. Și Guvernul a rămas fără electricitate

UPDATE 15:08: Reprezentantii E-Distribuție Muntenia susțin că incidentul a apărut în sistemul de transport al energiei electrice, nu în instalațiile E-Distribuție Muntenia. Întreruperea în...

DSP București va fi condusă de un general de armată

Ministerul Sănătății a decis să instaleze o conducere militară la Direcția de Sănătate Publică București, potrivit unor surse citate de Antena 3. Cel care va...

Peste 50% din cazurile pozitive din Iași sunt persoane întoarse din concediu. Cum se răspândește virusul în hotel

În ultima perioadă, în medie, 15 persoane la fiecare 25 de depistaţi pozitiv la testele Covid-19 din județul Iași au fost anterior în concediu...

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt).

Ingrediente:

  • 140 gr făină,
  • 100 gr zahăr,
  • 140 gr iaurt,
  • 1 ou,
  • 50 gr unt,
  • 2 linguri de cubulețe citronat,
  • 5 gr praf de copt,
  • sare.

Mod de preparare:

Într-un bol, se amestecă oul cu zahăr, cu ajutorul unui tel sau al unui robot de bucătărie. Când zahărul începe să se dizolve, se toarnă iaurtul amestecat cu untul topit și se amestecă din nou.

Untul trebuie să fie la temperatura camerei, nu cald.

De asemenea, puteți înlocui zahărul tos cu cel praf. Astfel nu riscați ca zahărul să nu se topească.

Separat, făina se cerne și se amestecă cu praful de copt și cu sare. Puțin câte puțin se încorporează în compoziția de ou. Se amestecă  până când se obține o compoziție uniformă.

briose1

Se toarnă din compoziția obținută cât să umplem formele pe jumătate, apoi se distribuie cubulețe de citronat deasupra.

briose2

Se acoperă apoi cu restul de aluat.

briose3

Se așează formele pe o tavă și se introduc în cuptorul încălzit înainte, la 165 grade.

Se coc brioșele pentru 20-25 minute. Când au căpătat o culoarea ușor maronie, sunt gata. Se scot din cuptor, se iau de pe tavă și se lasă să se răcească. Doar când au ajuns la temperatura camerei se scot din formă.

briose4

Se decorează după plac, cu frișcă sau cu butter icing.

briose5

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

Vechile răceli pot antrena sistemul imunitar pentru a lupta contra coronaviruslui

Infecţiile anterioare cu virusurile care provoacă răceli pot antrena sistemul imunitar pentru a recunoaşte şi ataca virusul SARS-CoV-2 care provoacă COVID-19, conform unui nou...

Câți bani vor primi angajații și angajatorii de la stat, dacă le-au fost afectate contractele, din cauza pandemiei

Guvernul va adopta, în şedinţa de vineri, o ordonanță de urgență pentru angajaţii şi angajatorii care se confruntă cu situaţii de diminuare a contractelor,...

Lucian Bode: Autostrada Unirii ar trebui finalizată în 2027

Ministrul transporturilor, infrastructurii şi telecomunicaţiilor, Lucian Bode, a declarat, joi, la Iaşi, că în anul 2027 ar trebui finalizată Autostrada Unirii. "Toată lumea spune, în...

Administrația Prezidențială spune că Iohannis a greșit în privința redeschiderii școlilor

Administrația Prezidențială recunoaște,  într-un comunicat de presă,  că președintele Klaus Iohannis a greșit când a vorbit despre redeschiderea școlilor.  După ce ziarul Libertatea a demonstrat...

Covid-19: Bolnavii asimptomatici sau cu simptome ușoare ar putea beneficia de o imunitate legată de limfocitele T (studii)

Ar putea fi unii oameni protejați împotriva Covid-19 în ciuda unui test serologic negativ sau fără să fi contactat niciodată boala? O imunitate încă...