23.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 0:12
No menu items!

Brioșe cu citronat

spot_img

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt).

Ingrediente:

  • 140 gr făină,
  • 100 gr zahăr,
  • 140 gr iaurt,
  • 1 ou,
  • 50 gr unt,
  • 2 linguri de cubulețe citronat,
  • 5 gr praf de copt,
  • sare.

Mod de preparare:

Într-un bol, se amestecă oul cu zahăr, cu ajutorul unui tel sau al unui robot de bucătărie. Când zahărul începe să se dizolve, se toarnă iaurtul amestecat cu untul topit și se amestecă din nou.

Untul trebuie să fie la temperatura camerei, nu cald.

De asemenea, puteți înlocui zahărul tos cu cel praf. Astfel nu riscați ca zahărul să nu se topească.

Separat, făina se cerne și se amestecă cu praful de copt și cu sare. Puțin câte puțin se încorporează în compoziția de ou. Se amestecă  până când se obține o compoziție uniformă.

briose1

Se toarnă din compoziția obținută cât să umplem formele pe jumătate, apoi se distribuie cubulețe de citronat deasupra.

briose2

Se acoperă apoi cu restul de aluat.

briose3

Se așează formele pe o tavă și se introduc în cuptorul încălzit înainte, la 165 grade.

Se coc brioșele pentru 20-25 minute. Când au căpătat o culoarea ușor maronie, sunt gata. Se scot din cuptor, se iau de pe tavă și se lasă să se răcească. Doar când au ajuns la temperatura camerei se scot din formă.

briose4

Se decorează după plac, cu frișcă sau cu butter icing.

briose5

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa