-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 9:40
No menu items!

Brigitte Bardot: “Domnul Băsescu lasă câinii să se reproducă pentru ca apoi să pună miliţiile morţii să intervină”

spot_img

Brigitte Bardot şi Pamela Anderson îi cer preşedintelui Consiliului European să intervină pe tema “genocidului împotriva animalelor, fără precedent, care se anunţă în România, un stat membru UE”, se arată într-o scrisoare postată pe site-ul Fundaţiei Brigitte Bardot, pe 13 septembrie.

“Prin vocile noastre, care reprezintă milioane de alte voci, ne facem purtătoarele de cuvânt ale opiniei publice internaţionale scandalizate de genocidul împotriva animalelor, fără precedent, care se anunţă în România, un stat membru al Uniunii Europene (UE)”, reiese din scrisoarea postată pe site.

Bardot şi Anderson îi cer, în mod expres, preşedintelui Consiliului European “să intervină pe lângă preşedintele (român) Traian Băsescu pentru ca acesta să accepte crearea unor programe vaste de sterilizare a câinilor vagabonzi, care s-au dovedit eficiente în numeroase alte ţări, şi să renunţe la uciderea a mii de cîini nevinovaţi”.

În scrisoare, este citată “o declaraţie scrisă, adoptată de către Parlamentul European (PE) pe 13 octombrie 2011”, care solicită statelor membre să creeze “strategii globale de gestionare a populaţiei canine, care cuprinde măsuri, precum legi privind controlul populaţiei canine şi împotriva aplicării unor tratamente crude animalelor, promovarea de acţiuni veterinare, precum vaccinarea împotriva turbării şi sterilizarea, ca mijloc necesar de stăpânire a numărului câinilor nedoriţi”.

Fundația Brigitte Bardot a precizat că studiază recursurile posibile la nivel național și european pentru a împiedica “uciderea” câinilor maidanezi din România, după ce Parlamentul român a aprobat proiectul de lege privind câinii fără stăpân.

“Domnul Băsescu nu vrea să audă nimic, el lasă câinii să se reproducă pentru ca apoi să pună miliţiile sale ale morţii să intervină. Este o ruşine pe care Europa nu trebuie să o accepte”, se subliniază în scrisoare.

Actrița franceză, Brigitte Bardot, a reclamat “politica dictatorială a președintelui Traian Băsescu” pe care-l cataloghează drept “un tiran care nu se gândește decât să ucidă”.

Un copil în vârstă de patru ani a murit, la începutul lunii, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Bucureşti, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica. În consecință, cu o săptămână în urmă, proiectul de lege care permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptați sau revendicați într-un termen de 14 zile lucrătoare de când ajung în adăposturi, a fost adoptat de Camera Deputaţilor (camera decizională) cu 266 de voturi pentru, 23 de voturi împotrivă şi 20 de abţineri.

Daniela Marinescu