11.3 C
București
duminică, 25 septembrie 2022 - 4:31
No menu items!

Brexit-ul ar putea determina un nou referendum pentru independenţă din partea Scoţiei

spot_img

Votul pentru părăsirea Uniunii Europene împotriva voinţei Scoţiei va determina ,,cu siguranţă” un referendum pentru independenţă, a avertizat Nicola Sturgeon, primul ministru al Scoţiei.

Liderul Partidului Naţional al Scoţiei a declarat că în cazul în care Anglia va vota să părăsească Uniunea Europeană în timp ce Scoţia va vota să rămână, va avea loc o schimbare inevitabilă a opiniei publice în vederea obţinerii independenţei pentru a garanta continuarea parteneriatului cu UE.

Asta cred că va vrea poporul Scoţiei. Vreau să fie foarte clar că nu îmi doresc acest scenariu. Sper ca Marea Britanie să voteze să rămână în Uniunea Europeană pentru foarte multe motive. – Nicola Sturgeon

Liderul liberal-democrat, Willie Rennie, a declarat că dna. Sturgeon este ,,prea dornică” să vorbească despre ceea ce se va întâmpla în cazul înfrângerii la referendumul UE.

Faptul că dna. Sturgeon susţine continuarea parteneriatului cu UE este de apreciat, însă avem nevoie mai degrabă să susţină campania 100% decât să se folosească de fiecare oportunitate pentru a vorbi despre ceea ce o să se întâmple dacă pierdem. Referendumul UE nu trebuie folosit ca o campanie ascunsă pentru independenţa Scoţiei. Dezbaterea cu privire la uniune merită atenţie sporită. Având în vedere beneficiile economice, sociale şi de securitate, Uniunea Europeană reprezintă un atu pentru Marea Britanie – Willie Rennie

Octavian Cătuşanu