11.7 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 17:11

Breedlove: NATO este pregătită să inițieze „măsuri de apărare” suplimentare la granițele sale estice

spot_img

 Breedlove NATO

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) este pregătită, în funcție de evoluția evenimentelor din Ucraina, să inițieze noi „măsuri de apărare” la granițele sale estice, a declarat, într-un interviu publicat luni de cotidianul german Bild, comandantul suprem al forțelor NATO în Europa, generalul american Philip Breedlove, informează ITAR-TASS.

Breedlove a amintit că principalul obiectiv al NATO îl constituie apărarea țărilor membre ale organizației. „Tocmai de aceea, navele și avioanele aliaților noștri întăresc la momentul actual securitatea la granițele noastre de la Marea Baltică până la Marea Neagră”, a subliniat Breedlove, adăugând că aceste măsuri „au un caracter exclusiv defensiv”.

Conform declarațiilor generalul american, NATO „este gata să inițieze pași suplimentari’” prin care trebuie să se înțeleagă în special „un număr mai mare de exerciții” și „actualizarea planurilor de apărare”. „Următorul nostru pas depinde de modul în care va evolua situația în Ucraina”, a continuat Breedlove.

C.A.