28.5 C
București
vineri, 19 august 2022 - 23:40
No menu items!

Braziliancă, fost fotomodel, ucisă de trupele rusești, în Ucraina. Misiunea în care se afla Thalita

spot_img

Un fost model brazilian, care s-a alăturat armatei ucrainene în urmă cu doar trei săptămâni, a murit într-un bombardament rusesc în Harkov.

Thalita do Valle, 39 de ani, fusese în misiuni umanitare în întreaga lume și a luptat anterior împotriva ISIS în Irak, potrivit presei braziliene.

Ea a fost ucisă, după ce o rachetă a lovit un buncăr din Harkov, oraș din nord-estul Ucrainei care a fost bombardat puternic încă de la începutul războiului.

În urma atacului cu rachetă a fost ucis și Douglas Burigo, 40 de ani, fost soldat în armata brazilian, care se întorsese în buncăr pentru a o recupera pe Thalita. 

Thalito și-a documentat experiența în conflict pe canalul său de YouTube, unde videoclipurile sale despre lupta împotriva ISIS i-au adus mii de vizualizări.

Ea a studiat anterior dreptul, după ce în tinerețe a lucrat ca model și actriță, și a participat la salvarea de animale cu ONG-uri.

Videoclipurile sale dezvăluie cum a fost antrenată ca lunetistă atunci când s-a alăturat forțelor Peșmerga din Kurdistanul irakian.

Fratele Thalitei, Theo Rodrigo Viera, a spus că sora lui a fost o eroină care a salvat vieți și a participat la misiuni umanitare. Tot el a precizat că ea se afla în Ucraina, într-o misiune de salvare, de doar trei săptămâni și în acest interval supraviețuise unui bombardament.

                                                                                                                Adina Silav