20.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 23:31
No menu items!

Brătienii și electoratul nehotărât

spot_img

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marți, 23 aprilie, după negocierile privind candidații la Primăria Capitalei, purtate timp de 14 ore, până în noaptea de luni spre marți, în urma cărora Cătălin Cîrstoiu a fost retras, că Sebastian Burduja „este foarte bine pregătit profesional, are viziune și este motivat“.

„Era normal ca înainte de a anunța numele să avem o discuție și am discutat cu Sebastian Burduja înainte de a lua decizia finală și am hotărât că mergem cu dumnealui. Șansele PNL sunt date de profilul candidatului. Vine de pe funcția de ministru, este opțiunea care dă speranțe celor care nu s-au hotărât până în acest moment, pentru că există un segment de alegători nehotărâți”, a afirmat al doilea om în stat, aflat în județul Dolj.

El a adăugat că ne aflăm într-un context internațional complicat, „în care vorbim de nenumărate dificultăți”, așa că este nevoie de „solidaritate și unitate” și pe plan intern, făcând apel la o campanie electorală pozitivă.

„Burduja este unul dintre politicienii tineri, cu o pregătire și educație foarte bună, a performat la nivelul Ministerului Digitalizării, este acum la Ministerul Energiei, este foarte bine pregătit profesional, are viziune și este motivat“, l-a caracterizat Nicolae Ciucă pe candidatul PNL la Primăria Capitalei.

PSD și PNL au renunțat la Cîrstoiu și i-au propus pe Firea și Burduja Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, șefii coaliției PSD-PNL, au decis după 14 ore de negocieri, în noaptea de luni spre marți, 22/23 aprilie, că vor da candidați separați la PMB, aceștia fiind Gabriea Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL), potrivit surselor Libertatea.

D.Constantin