5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 14:54
No menu items!

BRAȘOV. Lucrări în ritm alert. Șantier în trei schimburi pe autostrada „mică”

spot_img

Lucrările la Autostrada București – Brașov, Tronson Comarnic – Brașov, Lot 2: sector Râșnov – Cristian + racord avansează într-un ritm alert, scrie mytex.ro.

Cum vremea este de partea constructorilor, se lucrează intens și noaptea. O adevărată galerie foto și video postată pe Facebook de către reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov arată stadiul lucrărilor la Autostrada Brașov-Comarnic, tronsonul aflat acum în lucru Cristian – Râșnov. „Lucrările continuă pe șantierul autostrăzii Cristian – Râșnov. Datorită vremii favorabile constructorul de pe lotul de autostradă Râșnov – Cristian din județul Brașov a avansat considerabil și lucrează și noaptea la terasamente”, au precizat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov. Lotul 5 al Autostrăzii Comarnic – Braşov, respectiv zona dintre Râşnov şi Cristian, are o lungime de 6,3 kilometri + 3,7 kilometri de drum naţional cu patru benzi şi separatoare de sens.

Contractul de finanţare pentru Autostrada Braşov-Comarnic, lotul menționat, în valaorea de 118 milioane de lei, a fost semnat în prezenţa premierului Viorica Dăncilă şi a miniştrilor transporturilor, finanţelor, economiei şi sănătăţii, la Râșnov, în 20 mai, iar lucrările au început câteva zile mai târziu. În contractul semnat cu Alpenside e prevăzut ca acest segment de autostradă ar urma să fie finalizat la sfârșitul lui 2020. De altfel, luna trecută, Asocierea Alpenside – Specialist Consulting a emis prima factură către CNAIR, de 14,5 milioane de lei, pentru lucrări la tronsonul Râşnov – Cristian din Autostrada Comarnic – Braşov.

În 15 iunie, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și șeful de atunci al CNAIR, Narcis Neaga au făcut o inspecție pe șantier. În urma verificărilor la faţa locului, oficialii au constatat o mobilizare corespunzătoare a antreprenorului, iar ritmul în care se realizează lucrările este unul susţinut: se lucrează de la 8 dimineaţă până seara, inclusiv în week-end. Cuc a promis că va da bani în plus pentru a crește ritmul de lucru. „Ritmul va creşte şi se va trece inclusiv la ture de noapte. Avem convingerea că se va finaliza această porţiune până la sfârşitul anului, dacă se va păstra acest ritm accelerat”, a mai declarat ministrul. Afirmația a fost reiterată într-o conferință de presă pe care Răzvan Cuc a susținut-o la Ministerul Transporturilor.