8.5 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 1:03
No menu items!

Brahimi: “Criza din Siria este foarte periculoasă”

spot_img

 

Lakhdar Brahimi

Mediatorul internaţional Lakhdar Brahimi a declarat luni, în cursul unei vizite efectuate la Moscova pentru consultări cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, că situaţia din Siria agravează lucrurile.

“Criza din Siria este foarte, foarte periculoasă, situaţia este dificilă”,a precizat Brahimi în cadrul unei conferințe de presă comune cu oficialul rus, adăugând că  “dacă acesta nu este un război civil, nu ştiu ce este”.

Mediatorul este de părere că se impune un efort colectiv al întregii comunități pentru a sprijini Siria în identificarea cât mai rapidă a unei soluții de ieșire din criză.

Totodată, Serghei Lavrov a confirmat dezamăgirea Moscovei privind faptul că apelul mediatorului la armistiţiu nu a fost înţeles de părţile în conflict, precizând că nu are nicio relevanță cine a încășcat primul armistițiul.

“Ei se luptă din ce în ce mai mult în Siria, provocările şi răspunsurile neadecvate (la aceste provocări) sunt zilnice. Obiectivul pentru toţi sirienii este de a înceta focul şi de a se aşeza la masa negocierilor”, a punctat el.

Serghei Lavrov consideră că singura modalitate de soluționare a lucrurilor este dialogul partenerilor occidentali şi din regiune cu guvernul sirian.