3.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 8:08
No menu items!

Brașov: Un nou termen, pe 28 ianuarie, în dosarul Blejnar

spot_img

sorin-blejnar

Magistrații Tribunalului Brașov au dat joi un nou termen, pe 28 ianuarie, în dosarul în care fostul șef al Autorității Naționale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, alături de alți inculpați, este acuzat de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 21 de milioane de lei.

Cei peste 10 avocați ai inculpaților, prezenți joi în sala de judecată, au cerut acordarea unui nou termen de judecată, după ce la dosar s-au depus o serie de înscrisuri, unele provenind de la Tribunalul din Palermo.

De asemenea, una dintre societățile comerciale cercetate în dosar a intrat în insolvență, urmând ca instanța să citeze la termenul următor administratorul judiciar.

La ieșirea din sala de judecată, Sorin Blejnar a declarat că dorește să se judece cât mai repede, ca să își poată dovedi nevinovăția, însă “procesul nu avansează deloc”.

“Inclusiv procurorul de ședință a solicitat explicații propriei instituții, la termenul de luna trecută. Nu știu ce se va mai întâmpla, o să vedem la termenul din 28 ianuarie 2014, stabilit de instanță. Eu sunt dornic să încep să mă judec ca să-mi dovedesc nevinovăția. Așa se întâmplă când nu faci fundația bună. Dacă procurorul ar fi respectat legea în anul 2012, când a făcut dosarul, probabil că azi am fi fost judecați și mulți dintre noi am fi fost considerați nevinovați. Așa trăim, ca să venim odată pe lună sau de două ori la Brașov, ca să vorbim cu dumneavoastră, mass-media. Noi am solicitat, anul trecut, o refacere a urmăririi penale pentru că, în cazul meu, nu s-a făcut niciun fel de urmărire penală. Pur și simplu m-au trimis în judecată fără să-mi ia o declarație”, a spus Sorin Blejnar.

În acest dosar au fost trimise în judecată 17 persoane fizice și juridice, doi șefi din cadrul Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Brașov, dar și fostul șef de cabinet al lui Blejnar, Codruț Marta.

Dosarul are 66 de volume a câte 200-250 de pagini fiecare, iar procesul a început la Tribunalul Brașov în luna septembrie 2012.

Lucian Mera