2.3 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 11:07
No menu items!

Brașov: S-a deschis circulația pe noul pasaj Fartec

spot_img

pasajul fartec

Circulația rutieră pe noul pasaj Fartec la intrarea în Brașov dinspre DN13 Brașov-Tg-Mureș s-a deschis marți, circulația urmând să se desfășoare pe câte două benzi de circulație pe sens.

“Deschidem acest pasaj mai devreme cu șase luni decât termenul programat. Prin deschiderea pasajului s-a rezolvat o problemă majoră de infrastructură rutieră, respectiv circulația spre și dinspre Tg-Mureș. Prin dublarea pasajului Fartec am finalizat, în mare măsură, proiectul de optimizare a accesului rutier înspre și dinspre DN13, iar corelat cu pasajul Independenței, inaugurat în urmă cu câteva luni, și drumul de legătură prin fosta platformă Tractorul, am creat o alternativă rutieră pentru legătura zonei Bartolomeu-Stupini, cu cartierele Tractorul, Triaj și Craiter. Odată cu darea în folosință a tronsonului 3 de ocolitoare săptămâna viitoare se va reglementa și situația accesului ca și trafic în Brașov dinspre Pitești-Bran și tot traficul greu va fi deviat la intrarea în Brașov de pe DN 73 Brașov-Pitești. Prin darea în folosință a tronsonului 3 de ocolitoare se va face legătura între DN13, DN11 și DN1”, a declarat primarul municipiului Brașov, Gheorghe Scripcaru.

El a precizat că va fi, de asemenea, reabilitat tronsonul de la intersecția Calea Făgărașului cu Șoseaua Cristianului până la sensul giratoriu de la strada Lungă, “pentru că artera trebuie reparată având în vedere că traficul greu va fi deviat pe tronsonul 3 de ocolitoare”.

Pasajul Fartec traversează calea-ferată Brașov—Sibiu, are o lungime de 682,6 m, o lățime de 12 m, suportă o sarcină de 80 de tone, iar durata de exploatare este 50 de ani.

A.V.