3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 21:16
No menu items!

Brașov: Preot cercetat pentru afaceri ilegale cu locuri de veci. Prejudiciul, aproximativ 600.000 lei

spot_img

locuri de veci

Un preot din Brașov este cercetat pentru evaziune fiscală, abuz în serviciu şi înşelăciune, fiind acuzat că a vândut locuri de veci pe un teren închiriat, la preţuri chiar de zece ori mai mari decât cel stabilit de Consiliul Local.

Polițiștii Secției Regionale Poliție Transporturi Brașov s-au sesizat din oficiu, din 24 noiembrie 2011, cu privire la faptul că un preot de 63 ani din municipiul Brașov, şef al administrației parohiale (președinte al Consiliului Parohial și al Comitetului Parohial), percepe tarife pentru locuri de veci în condiții ilegale, a declarat comisarul-șef, Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov.

“În urma verificărilor și investigațiilor făcute de polițiști s-a stabilit că parohia preotului a închiriat în anul 2005 un teren de 114.621 de metri pătraţi de la o companie națională, cu clauză de interzicere a vânzării locurilor de veci. De asemenea, conform Regulamentului pentru organizarea și funcționarea cimitirelor parohiale, cimitirele pot fi înființate pe terenuri care sunt în proprietatea parohiei și nu pe terenuri închiriate, iar tarifele și taxele de înhumare nu pot depăși sumele percepute la cimitirele locale de stat”, a afirmat Naghi.

Preotul Andrei Sicoe, care slujeşte la Biserica “Sfânta Parascheva” din cartierul Triaj, a vândut 18.756 locuri de veci pe terenul închiriat, cu sume cuprinse între 1.000 şi 4.000 lei, deşi preţul stabilit de Consiliul Local Braşov pentru locurile concesionate în Cimitirul Municipal Braşov era de 400 lei.

Potrivit raportului de expertiză contabilă întocmit în acest caz, valoarea totală a prejudiciului cauzat este de 585.422 lei.

Lucian Mera