22.7 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 14:57
No menu items!

Brașov: doi șoferi de TIR din Rusia și Belarus, prinși la volan în comă alcoolică

spot_img
Brașov: Doi şoferi de tir din Rusia şi Belarus, prinşi la volan
foto: ziare.com

Doi şoferi de TIR din Rusia şi Belarus au fost opriţi în trafic de poliţişti la Râşnov, iar testele au arătat că cei doi conduceau în comă alcoolică.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisarul şef Liviu Naghi, a anunţat, marţi, că o patrulă a Poliţiei Râşnov a oprit în trafic pe DN73, la kilometrul 121, două autotrenuri înmatriculate în Rusia. Poliţiştii au constatat că şoferii, un cetăţean de 41 de ani din Rusia şi unul de 34 de ani din Belarus, erau beţi.

„Cei doi au refuzat să fie testaţi cu aparatul etilotest, deşi se aflau în stare vădită de ebrietate. Poliţiştii i-au dus pe cei doi şoferi la Spitalul Zărneşti, unde li s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, iar apoi au fost audiaţi la sediul Poliţiei Râşnov, în prezenţa unui apărător din oficiu şi a unui traducător autorizat”, a spus Naghi.

Probele de sânge au fost prezentate Serviciului de Medicină Legală Braşov, iar rezultatele au arătat că şoferii erau aproape de comă alcoolică. Pentru cetăţeanul rus s-a stabilit o alcoolemie de 2,6 la mie alcool pur în aerul expirat, iar pentru cel din Belarus de 2,1 la mie alcool pur în aerul expirat.

Ambii şoferi sunt cerectaţi pentru infracţiuni la Legea circulaţiei.

Conform sursei citate, cei doi şoferi încărcaseră piese auto din judeţul Argeş, iar la Bran au oprit la un popas unde au băut, apoi au urcat la volan şi şi-au continuat călătoria.

Andrei Tudor