14 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 17:45
No menu items!

Braşov: Poliţist şi jandarm, cercetaţi după ce ar fi omorât în bătaie un bărbat

spot_img

Brașov: polițist și jandarm cercetați penal pentru că ar fi omorât în bătaie un bărbat
foto: realitatea.net

Un poliţist şi un jandarm din Braşov sunt cercetaţi pentru loviri cauzatoare de moarte şi purtare abuzivă, fiind acuzaţi că au bătut crunt un bărbat de 47 de ani, pe care apoi l-au abandonat într-un parc, acesta fiind găsit abia după două zile şi dus la spital unde a murit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Pachetului Tribunalului Braşov, procuror Alina Popescu, pe 1 februarie s-a început urmărirea penală pe numele unui poliţist de la Poliţia Transporturi Feroviare Braşov şi a unui jandarm de la Grupara Mobilă Burebista care, în noaptea de 21 spre 22 ianuarie, ar fi bătut crunt un braşovean de 47 de ani, pe care l-ar fi abandonat apoi în zona Pasajului Tudor Vladimirescu din Parcul Tractorul, de lângă Gara Braşov.

Bărbatul a zăcut două zile în frig, în tufe din parc, fiind găsit de un localnic care a chemat salvarea. Braşoveanul a ajuns la spital, unde a şi fost audiat de două ori de procurori. “A fost audiat de două ori. La prima audiere a spus că a fost bătut de un poliţist, apoi, la a doua audiere, a spus că a fost bătut şi de un jandarm”, a declarat, luni, procurorul Alina Popescu.

După patru zile de la internare, pe 28 ianuarie, bărbatul a murit la spital, iar pe 1 februarie procurorii Parchetului Tribunalului Braşov au început urmărirea penală pe numele celor doi pentru loviri cauzatoare de moarte şi purtare abuzivă. “Au fost analizate şi camerele de supraveghere din gară, iar în 1 februarie a fost începută urmărirea penală. Au fost audiate mai multe persoane în acest caz şi cercetările continuă”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Brașov.

Raluca Dan