19.4 C
București
marți, 30 mai 2023 - 1:12
No menu items!

Brăila: Secţie de balneofizioterapie de un milion de euro la Spitalul Judeţean

spot_img
Brăila: Secţie de balneofizioterapie de un milion de euro la Spitalul Judeţean
foto: infobraila.ro

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va avea o secţie de balneofizioterapie în valoare de un milion de euro, a anunţat miercuri preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.

“Lucrăm din plin la secţia de balneofizioterapie, care va deveni secţie clinică. Vom interveni foarte curând la acoperiş şi la partea exterioară, facem parcare, intrare pentru studenţi. Numai aparatura pentru balneofizioterapie, pe lângă ce avem în ambulatoriu, va fi în jur de 300 de mii de euro, la care se adaugă cheltuielile de amenajare. Aşa cum trebuie să facem secţia, la nivel de zonă universitară, ne ducem cu totul la un milion de euro”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Brăila.

Secţia de balneofizioterapie se adresează pacienţilor cu afecţiuni reumatismale cronice, inflamatorii sau post traumatice, neurologice, cardiocirculatorii sau de medicină internă.

Dotările de ultimă generaţie vor permite tratamente complexe cu utilizarea curenţilor de joasă, medie sau înaltă frecvenţă, terapie cu laser, crioterapie, masaj şi kinetoterapie.

Un echipament ultramodern este magnetodiafluxul, care permite o terapie foarte eficientă în consolidarea osoasă, grăbind astfel vindecarea.

A.V.