28 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 15:22
No menu items!

Brăila: Patru licee, în pericol de a fi desființate deoarece nu au reușit să formeze nicio clasă

spot_img
Brăila: Patru licee, în pericol de a fi desființate deoarece nu au reușit să formeze nicio clasă
foto: ro.wikipedia.org

Județul Brăila ar putea rămâne fără patru licee, acestea fiind în pericol de a fi desființate după ce nu au reușit să formeze nicio clasă din cele propuse pentru planul de școlarizare pentru 2013-2014.

Potrivit Agerpres, pe lângă cele patru licee, alte șapte au format doar una sau două clase din cele trei-patru propuse.

În cea mai gravă situație se află liceele „Constantin Brâncoveanu”, „Grigore Moisil”, „Constantin Brâncuşi” şi „Matei Basarab” din comuna Măxineni, acestea nereușind să formeze nicio clasă.

Profesorii acestor licee speră că elevii rămași corigenți vor fi repartizați în etapa a III-a la nivelul Inspectoratului Școlar.

„Situaţia este dramatică la noi. Noi avem şase corigenţi şi mizăm pe ei. Mai avem şi câţiva elevi de la Însurăţei, care au ajuns din greşeală la noi, şi ştim că sunt şi elevi din Brăila ajunşi din greşeală la Însurăţei, poate vom reuşi să facem schimb. Avem şi seral, frecvenţă redusă, postliceu, unde se intră fără diplomă de bacalaureat, aşa am rezistat până acum. Acum sperăm şi noi să facem o clasă din elevii corigenţi”, a declarat Ani Gagu, directorul Liceului ”Grigore Moisil”.

La nivelul acestui județ există circa 500 de elevi nerepartizați, respectiv 17 clase, ce provin din corigenții clasei a VIII-a, potrivit statisticilor ISJ Brăila.

A.V.