-3.7 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 6:50
No menu items!

Brăila: Încă două suspiciuni de meningită West Nile

spot_img

Brăila: Încă două suspiciuni de meningită West Nile

Alte două cazuri suspecte de meningită West Nile au apărut la Brăila, după ce, de la începutul sezonului cald, Institutul Cantacuzino a confirmat în judeţ alte trei cazuri de contactare a acestui virus.


Suspiciunile sunt la un tânăr de 20 de ani, din municipiu, şi un altul de 26 de ani, din comuna Silistraru, ambii fiind internaţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

“Persoana din municipiu a recunoscut că a fost înţepată de ţânţari în timp ce desfăşura activităţi de agrement în pădurea din Chiscani, iar celălalt pacient a fost înţepat în timp ce lucra pe câmp, fiind zilier în agricultură”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila (DSP), dr. Andreia Gavrilescu.

Probele biologice recoltate de la aceste persoane vor fi trimise la Institutul Naţional Cantacuzino, pentru stabilirea exactă a diagnosticului.

Virusul care provoacă meningita West-Nile a fost confirmat în judeţul Brăila la un bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna Chiscani, la un bărbat de 37 de ani din oraşul Însurăţei şi la o femeie de 74 de ani din municipiul Brăila.

Au mai fost înregistrate două suspiciuni de infecţie cu virusul West-Nile, ambele în luna mai, la o gravidă de 25 de ani şi la un bărbat de 55 de ani, care nu au fost însă confirmate de Institutul Naţional Cantacuzino.

A.V.