4 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 23:07
No menu items!

BP al Camerei Deputaţilor, convocat luni pentru a discuta cazul Trăşculescu

spot_img

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor va fi convocat pentru luni la ora 13,00 pentru a discuta cazul deputatului PDL Alin Trăşculescu, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

“Am fost informat despre situaţia lui Alin Trăşculescu de către Ministrul Justiţiei de azi-noapte, când a fost reţinut, este prevăzut în Constituţie că trebuie să fiu informat. Voi convoca Biroul Permanent pentru luni la ora 13,00. Încă nu am primit scrisoarea de la DNA, se lucrează la ea”, a afirmat Zgonea.

El a adăugat că, potrivit procedurilor parlamentare, în momentul în care primeşte solicitarea de la DNA trebuie să convoace BP. Acesta va trimite solicitarea către Comisia juridică, for care are cinci zile la dispoziţie pentru a elabora un raport. În acest interval, comisia poate cere de la Ministerul Justiţiei orice fel de document cu privire la cazul dezbătut, cu aprobarea BP şi sub semnătura preşedintelui Camerei.

“Raportul pe care îl va face Comisia juridică se duce la BP iar de aici pleacă la grupul parlamentar din care face parte deputatul în cauză, grupul având la dispoziţie câteva zile pentru a-şi spune punctul de vedere. Toate aceste puncte de vedere se pun pe ordinea de zi a plenului Camerei, care decide dacă dă curs cererii DNA sau nu. Camera are la dispoziţie 20 de zile pentru a decide într-un fel sau altul”, a precizat Zgonea. (C.C)