2.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 8:59
No menu items!

Botoşani: Poliţia de Frontieră a făcut cea mai mare captură de ţigări din ultimul an

spot_img

Botoşani: Poliţia de Frontieră a făcut cea mai mare captură de ţigări din ultimul an
foto: stiridecluj.ro

Poliţiştii de frontieră din Botoşani au făcut cea mai mare captură de ţigări de contrabandă din acest an, ei identificând pe raza localităţii Horodiştea mai multe colete în care se aflau 43.500 de pachete de ţigări.

Țigările, în valoare totală de 341.410 lei, au fost descoperite într-o autoutilitară împotmolită în noroi, dar şi pe malul râului Prut.

“Poliţiştii de frontieră au depistat o autoutilitară marca Renault Trafic fără numere de înmatriculare, împotmolită în noroi, pe direcţia localităţii Horodiştea, la aproximativ 100 metri de la linia de frontieră. Prin parbrizul autoutilitarei au fost observate mai multe colete voluminoase învelite în folie de plastic, precum şi mai multe pachete cu ţigări”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, Minodora Răcnea.

Potrivit acesteia, autoutilitara a fost condusă la sediul Poliţiei de Frontieră Darabani, unde în urma cercetărilor au fost descoperite 77 colete cu ţigări care conţineau 28.500 pachete ţigări marca “Monte Carlo”, timbru de acciză din Republica Ucraina şi 10.000 pachete ţigări marca “Ritm”, timbru de acciză Ucraina, în valoare totală de 341.410 lei.

În urma cercetării în comun cu autorităţile de frontieră din Ucraina, pe teritoriul statului vecin, în apropierea malului râului Prut, au fost descoperite încă 5.000 pachete de ţigări marca “Monte Carlo”, şi o barcă pneumatică.

Poliţiştii de frontieră au identificat un tânăr de 23 de ani care este suspectat că ar fi introdus ţigările în ţară. Acesta este cercetat pentru contrabandă.

A.V.