0.6 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 6:58
No menu items!

Botoşani: Doi polițiști de frontieră și un primar, vizați de o anchetă privind contrabanda cu țigări

spot_img

diicot

Aproape 80 de percheziţii au loc, luni, în judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ şi Timiş, pentru destructurarea a două grupări specializate în contrabandă cu ţigări care acţionau la graniţa cu Republica Moldova. În dosar sunt vizaţi şi doi poliţişti de frontieră, şi un primar din județul Botoşani.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a anunțat luni, într-un comunicat de presă, că un număr de 78 de percheziţii au loc în judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ şi Timiş, la acţiune participând 265 poliţişti de frontieră de la Iaşi, Suceava, Botoşani, Bacău, sub coordonarea DIICOT-Serviciul Teritorial Botoşani. Acţiunea vizează două grupări infracţionale organizate, specializate în contrabanda cu ţigări şi care acţionau în zona de nord a judeţului Botoșani, la graniţa cu Republica Molodova şi Ucraina.

Anchetatorii arată că, în acest dosar, sunt vizaţi şi doi angajaţi ai Poliţiei de Frontieră şi un primar al unei comune din Botoşani.

Potrivit DIICOT, cele două grupări au traficat, începând cu luna februarie a acestui an, 597.351 de pachete cu ţigări de contrabandă‚ iar anchetatorii au confiscat de la membrii grupării, care erau monitorizaţi de mai mult timp, aproximativ 100.000 de pachete cu ţigări.

R.D.