16.1 C
București
vineri, 14 mai 2021 - 1:19

Bosch România raportează o cifră de afaceri de 212 mil. € pe anul trecut și o creștere de 18%

spot_img

Compania afirmă că piața tehnologiei auto din România a înregistrat creșteri de două cifre

boldijar

 Grupul Bosch a atins anul trecut în România o cifră de afaceri de 212 milioane de euro, iar volumul vânzărilor a avut o creștere anuală cu 18%, potrivit unui comunicat de presă.

”2013 a fost un an foarte important pentru Bosch în România, caracterizat prin dezvoltarea solidă a tuturor activităţilor grupului. În plus, ne-am întărit semnificativ prezenţa pe piaţa românească, iar în anii următori dorim, de asemenea, să continuăm extinderea şi consolidarea activităţii noastre”, a declarat Mihai Boldijar, reprezentantul Grupului Bosch în România.

Anul trecut, Bosch a investit peste 70 mil. € în România, în special în finalizarea fabricii de tehnologie auto din Cluj şi în extinderea fabricii existente din Blaj.

La începutul anului, Bosch avea aproximativ 1.700 de angajați în cele patru locaţii din România, iar până la sfârşitul anului, numărul angajaţilor va depăşi 2.400 de persoane.

Raportul anual al Bosch România arată că, în 2013, volumul de vânzări în domeniul tehnologiei auto din România a înregistrat creşteri de două cifre. ”Motivul a fost creşterea producţiei celor doi constructori auto, Dacia şi Ford, precum şi intensificarea exporturilor către alte pieţe din Europa de Est şi Africa”, se arată în raport.

Vânzările de piese de schimb au înregistrat de asemenea rezultate pozitive.

Pe lângă noul centru de cercetare şi dezvoltare şi unitatea de producţie pentru tehnologia auto din Cluj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară şi una de tehnologie auto în Blaj, precum şi un centru de comunicare în Timişoara. În Bucureşti, Bosch deține o societate de distribuție de scule electrice și accesorii, termotehnică, sisteme de securitate şi siguranţă şi produse destinate industriei auto. În plus, în capitală există o filială a BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor.

La nivel global, Grupul Bosch a înregistrat vânzări de 46,1 miliarde de euro în anul fiscal 2013, cu 281.000 de angajaţi.

Vlad Bârleanu