Bosch primește un ajutor de stat de 16 mil. € pentru o investiție de 33 mil. €, la Blaj

 Contribuțiile la bugetele publice sunt estimate la 19 mil. de euro

bosch

Ministerul Finanțelor Publice a anunțat vineri aprobarea unui ajutor de stat în valoare de 16,6 milioane euro societății Bosch Rexroth pentru realizarea unei investiții cu o valoare de peste 33 de milioane euro în extinderea capacităților de producție de subansambluri electronice pentru autovehicule în fabrica de la Blaj, județul Alba.

 Proiectul va genera 568 de locuri de muncă și contribuții directe la bugetul de stat și bugetul local de aproximativ 19 milioane de euro.

Acesta este primul acord pentru finanțare emis în baza HG 807/2014, care prevede schema de ajutor de stat pentru dezvoltare regională, având ca obiectiv stimularea investițiilor în active fixe de înaltă tehnologie, cu impact major în economie.

Finanțările pe această schemă sunt disponibile începând cu luna noiembrie 2014, bugetul anual alocat fiind de peste 100 milioane euro.

”Vom continua să utilizăm măsurile de sprijin de tipul ajutorului de stat pentru a încuraja investițiile viabile, care creează noi locuri de muncă. Vom lansa noi scheme de ajutor de stat, iar pe cele existente le vom modifica pentru a facilita accesul la aceste finanțări. De asemenea, vom reduce și plafoanele de finanțare pentru ca și firmele mici să aibă acces la aceste finanțări”, a declarat ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici.

Grupul Bosch a intrat pe piața românească în anul 1994. Până în prezent grupul a realizat investiții în valoare de aproximativ 180 milioane de euro și are 2.400 de angajați.

Bosch deține o unitate de producţie de tehnică liniară şi una de tehnologie auto în Blaj.

NICIUN COMENTARIU