17.7 C
București
duminică, 29 mai 2022 - 1:56
No menu items!

Bosch: Inginerii din Cluj vor contribui la realizarea conducerii autonome

spot_img

Compania germană prognozează că pilotul automat va fi introdus în deceniul următor

 bosch

Compania germană Bosch a anunțat că inginerii din cadrul centrului de cercetare și dezvoltare din Cluj lucrează la dezvoltarea de algoritmi și software pentru camera stereo produsă de Bosch, contribuind astfel la pașii semnificativi făcuți în direcția conducerii autonome.

”Printre tehnologiile dezvoltate de Bosch și care pot fi folosite pentru conducerea autonomă, camera stereo este unul dintre senzorii capabili de percepție 3D, fiind deja create condițiile pentru producția de serie”, se arată într-un comunicat al companiei.

Camera stereo poate detecta și menține banda de mers, poate recunoaște semnele de circulație, poate detecta obstacolele din trafic și determina topografia suprafeței drumului, inclusiv gropi, borduri laterale și denivelări ale drumului.

Folosind un sistem de mai multe camere stereo, se poate realiza o percepție de 360 de grade, necesară pentru conducerea autonomă.

Premisa de la care pornește conducerea companiei este că automobilele vor suferi schimbări majore în anii următori.

”Traficul viitorului va fi electric, automatizat și interconectat. Conducerea autonomă poate reduce semnificativ numărul accidentelor și poate mări astfel în mod evident gradul de siguranță de pe șosele. În plus, un flux mai bun al traficului poate reduce și consumul de combustibil”, a spus Denner.

În prezent, funcțiile de asistență sunt utilizate deja pentru o gamă largă de funcții de conducere. Pe viitor, sisteme din ce în ce mai performante vor oferi șoferilor asistență din ce în ce mai variată și vor deschide treptat drumul spre conducerea complet autonomă.

”Până în 2020, cel târziu, tehnologiile necesare pentru conducerea în mare parte autonomă vor ajunge la cel mai înalt nivel de performanță. În deceniul care va urma, ne așteptăm să vedem mașini conduse complet cu pilot automat”, a mai spus Denner.

V.B.