5.2 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 16:00
No menu items!

Bosch dechide noul centru de cercetare de la Cluj, unde face 325 de angajări

spot_img

bosch

Bosch a anunțat deschiderea noului centru de cercetare și dezvoltare din Cluj, primul centru de acest tip al concernului german în România. Până la sfârșitul acestei luni, se va încheia procesul de angajare a 325 de persoane, necesare pentru activităţile de cercetare şi producţie, potrivit unui comunicat al companiei.

Centrul ocupă o suprafaţă totală de circa 38.000 mp și a necesitat o investiție inițială de 77 de milioane de euro la Cluj.

”Bosch a început să testeze şi să livreze primele produse fabricate la noua unitate de producţie din Cluj, a cărei deschidere oficială va avea loc anul viitor”, se arată în comunicatul citat.

De-a lungul următorilor ani, centrul urmează să fie extins, iar procesul de recrutare va continua. Înainte de deschiderea centrului, inginerii angajaţi au fost școlarizați și implicaţi proiecte la unităţi de cercetare Bosch din Germania și Ungaria. Investițiile în cercetare și dezvoltare ajung anual la aproximativ 9% din vânzările totale ale grupului german.

Din punct de vedere organizaţional, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvoltă şi produce unităţi electronice de comandă, semiconductori şi senzori pentru industria auto şi alte domenii.

Până în prezent, Grupul Bosch este reprezentat în România în patru oraşe: Bucureşti, Blaj, Cluj şi Timişoara.

În Bucureşti, Bosch este prezent din anul 1994 printr-o societate de distribuţie de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranţă şi comunicaţii, precum şi echipamente auto. Începând cu anul 1999, Bosch este prezent în capitală şi prin BSH Electrocasnice SRL.

Din 2007, la Blaj se află Bosch Rexroth cu o unitate de producţie pentru tehnică liniară, care a fost extinsă în 2013 cu o nouă fabrică destinată industriei auto. Începând cu anul 2008, în Timişoara se află un centru de comunicare Bosch.

La începutul anului 2013, numărul total de angajaţi ai concernului Bosch în România era de circa 1.400 de persoane. Până la finalul acestui an, numărul de angajați din România va ajunge la peste 2.000.

Vlad Bârleanu