3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:42
No menu items!

Bosch caută 100 de oameni pentru noua fabrică de la Cluj

spot_img

Bosch caută 100 de oameni pentru noua fabrică de la Cluj

Grupul Bosch va organiza vineri, la Cluj, un târg de locuri de muncă pentru ocuparea a aproximativ 100 de poziţii în cadrul noii sale fabrici, potrivit unui comunicat de presă.

Sunt căutați ingineri cu diferite specializări atât pentru producţie, cât şi pentru cercetare şi dezvoltare, personal din domeniul economic şi administrativ, persoane cu studii medii pentru activitatea de producţie, dar şi tineri cu potenţial, care pot fi pregătiți pentru o viitoare carieră de management.

Târgul va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

”Bosch a început angajările încă din luna octombrie a anului trecut, dar până acum am recrutat personalul de specialitate, care avea nevoie de o perioadă de acomodare şi şcolarizare mai îndelungată, noii angajaţi fiind trimişi la training în mai multe fabrici Bosch din Europa. Acum începem recrutările pentru restul poziţiilor. Cluj va deveni pentru Bosch un centru extrem de important. Vom deschide atât un centru de cercetare şi dezvoltare, cât şi o unitate de producţie pentru industria auto, pentru care ştim că vom găsi la Cluj specialişti buni”, a declarat Brigitte Eble (foto), director general al Robert Bosch S.R.L. şi reprezentanta Grupului Bosch în România.

Participanții vor putea aplica diect pentru joburile disponibile, vor putea vorbi cu personalul de resurse umane al concernului german și vor putea asculta prezentări despre activitatea din noua fabrică.

În această vară, Grupul Bosch va termina lucrările de construcţie pentru noua fabrică din Cluj destinată producţiei şi dezvoltării unităţilor electronice de comandă pentru industria auto. Până la sfârşitul anului, în jur de 325 de angajaţi îşi vor desfăşura activitatea în cadrul unităţii de la Cluj, care va fi extinsă în următorii ani.

În faza de construcţie, investiţiile planificate se ridică la valoarea de 77 de milioane de euro. Noul centru va avea o suprafaţă totală de circa 38.000 de metri pătraţi.

Din punct de vedere organizaţional, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care produce unităţi electronice de comandă, semiconductori şi senzori pentru industria auto şi alte domenii. Divizia are 17 unităţi de producţie la nivel mondial şi un număr de aproximativ 20.000 de angajaţi.

Grupul Bosch este reprezentat în România printr-o societate de distribuție din București, printr-un centru de comunicare din Timișoara și printr-o fabrică în Blaj.

Numărul total de angajaţi ai concernului Bosch în România este de circa 1.400 de persoane.

Vlad Bârleanu