16.1 C
București
joi, 13 mai 2021 - 23:48

Bosch a inaugurat la Blaj o nouă unitate de producţie, după o investiție de 50 mil. €

spot_img

Bosch a inaugurat la Blaj o nouă unitate de producţie, după o investiție de 50 mil. €

Grupul german Bosch a inaugurat sâmbătă o nouă unitate de producție de piese auto, la Blaj, în județul Alba. Compania a anunțat că investițiile până la sfârșitul anului se vor ridica la circa 50 de milioane de euro, pentru extinderea fabricii şi achiziţia unor noi mijloace de producţie.

Până la sfârşitul anului 2013, vor fi create circa 300 de noi locuri de muncă.
În noua unitate de producție, se vor fabrica senzori de turaţie a roţilor şi senzori de turaţie a arborelui cotit, destinaţi industriei auto.

Până în 2020, numărul angajaţilor implicaţi în producţia de senzori de turaţie a roţilor şi senzori de turaţie a arborelui cotit va ajunge la circa 1.000 de persoane.

Noua unitate de producţie de la Blaj va aparţine, din punct de vedere organizatoric, de divizia Sisteme de Control al Șasiului din cadrul Bosch, care produce componente şi sisteme de siguranţă auto pasivă şi activă, dar şi sisteme de asistare a şoferului.

Bosch este prezent la Blaj din 2007, când a deschis o unitate de producţiei a diviziei sale Drive and Control din cadrul Bosch, cunoscută şi ca Bosch Rexroth. La începutul acestui an, în cadrul fabricii Bosch Rexroth din Blaj activau circa 570 de persoane.

În ultima parte a acestui an, este planificată deschiderea unei noi unităţi de producţie şi dezvoltare la Cluj, pentru componente electronice de comandă destinate industriei auto, în urma unei investiţii de 77 de milioane de euro, care va crea 300 de noi locuri de muncă.

Grupul Bosch mai deține două societăți de distribuție în București și un centru de comunicare la Timișoara. Bosch va ajunge în decembrie la peste 2.000 de angajaţi în România.

Vlad Bârleanu