28.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022 - 14:18
No menu items!

Borza anunță a doua ieșire din insolvență a Hidroelectrica

spot_img

Administratorul judiciar al companiei care a creat sintagma ”băieții deștepți” spune că-și depune mandatul dacă nu primește onorariul de 1 milion de euro

Borza-Remus_SZ-500x332

Avocatul Remus Borza, şeful firmei Euro Insol care administrează judiciar compania Hidroelectrica, spune că producătorul de energie va ieşi din a doua insolvenţă în mai sau iunie 2015 și dacă Departamentul pentru Energie nu îi aprobă un onorariu de aproape 1 milion de euro îşi depune mandatul.

„Ieşirea din insolvenţă va avea loc în mai sau iunie anul viitor”, a declarat Borza pentru Mediafax. El a adăugat că a doua insolvenţă a Hidroelectrica va dura mai mult faţă de precedenta pentru că judecătorul Mircea Moldovan este în custodia statului şi trebuie desemnat un altul, iar unele contestaţii nu au termene de judecată stabilite înă şi urmează şi vacanţa judecătorească (în intervalul 1 iulie – 31 august, n.r.).

Judecătorul Mircea Moldovan şi alţi trei judecători, toţi de la tribunalul Bucureşti, au fost reţinuti de DNA în 19 mai, fiind acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu. Moldovan se numără printre judecătorii care au decis în luna februarie a acestui an reintrarea în insolvenţă a Hidroelectrica.

Compania este în insolvenţă a doua oară în mai puţin un an, după ce a trecut printr-o procedură similară între iunie 2012 şi iunie 2013. Borza a afirmat că îşi depune mandatul de administrator dacă Departamentul pentru Energie nu îi aprobă în termen de o săptămână un onorariu de 934.000 de euro.

„Am scăzut valoarea onorariului de la 2 milioane de euro la 934.000 de euro. Dacă nu mi se aprobă, îmi depun mandatul”, a mai spus Borza. Euro Insol a încasat un onorariu de 2,2 milioane de euro pentru perioada iunie 20121-2013, când Hidroelectrica s-a aflat în prima insolvenţă.

C.C.