3 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 16:43
No menu items!

Borza “face curat” în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, după reținerile DNA

spot_img

hidroelectrica

Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica i-a revocat, joi, pe Eugen Brădean și pe Ovidiu Agliceru din funcția de membri ai Directoratului companiei, potrivit unui comunicat al producătorului de energie. Primul a fost arestat de DNA, iar celui de-al doilea i se impută faptul că s-a abținut de la votul privind participarea companiei la contractul de cumpărare a energiei.

Eugen Brădean era directorul de furnizare al Hidroelectrica, iar Ovidiu Agliceru avea funcția de director al Direcției Control Intern.

”Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica SA, întrunit în ședința în data de 24.10.2013, a aprobat în unanimitate propunerea domnului Av. Dr. Remus Borza, Președinte al Consiliului de Supraveghere, de revocare a domnilor Eugen Brădean și Ovidiu Agliceru din funcția de membri ai Directoratului Hidroelectrica SA. Totodată, Consiliul de Supraveghere va analiza, în ședința din data de 28.10.2013, activitatea celorlalți 3 membri ai Directoratului și va hotărî dacă le va prelungi mandatul ce urmează să expire la 30 octombrie 2013′, se precizează în comunicat.

Miercuri seară, Departamentul pentru Energie anunța că Ioan Mihăilă a fost eliberat din toate funcțiile deținute. Tribunalul București a emis, joi, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Ioan Mihăilă, membru în Consiliul de Supraveghere al SC Hidroelectrica SA și consilier al ministrului delegat pentru Energie, acuzat de dare de mită, și Eugen Brădean, director comercial al aceleiași societăți și membru al Directoratului, acuzat de complicitate la luare și dare de mită.

Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmite de procurori a rezultat că, în octombrie, Ioan Mihăilă i-a promis lui Remus Vulpescu, membru în Consiliul de Supraveghere al SC Hidroelectrica SA, suma de 1,4 milioane euro.

Vulpescu, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, urma să voteze favorabil încheierea de către Hidroelectrica a unui contract bilateral pe patru ani de vânzare a energiei electrice către firma “Energon Power and Gas” din Cluj, pentru cantitatea de 7.012.800 MWh (1.157.112.000 lei — aproximativ 262.980.000 euro), acestea reprezentând condiții defavorabile pentru societatea în cauză.

Cosmina Croitoru