3.1 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 21:09
No menu items!

Borisov: Bulgaria, România și Serbia, gata să-și închidă frontierele, dacă Germania va proceda astfel. Update

spot_img

Update 18.15

Echipa decomunicare a lui Victor Ponta a transmis pe Facebook: ”Cele trei guverne ale Grupului Craiova vor acționa perfect coordonat și solidar în toate acțiunile și politicile privind refugiații.”

 

Bulgaria, România și Serbia sunt gata să-și închidă frontierele dacă Germania și Austria și le închid pe ale lor pentru a stopa afluxul de refugiați, a declarat sâmbătă premierul bulgar Boiko Borisov.

”Cele trei țări suntem gata, dacă Germania și Austria își închid frontierele, să nu permitem ca țările noastre să devină zone tampon. Vom fi gata să ne închidem frontierele”, a spus Borisov după o întrevedere trilaterală cu premierul român, Victor Ponta, și premierul sârb Aleksandar Vucic.

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va încerca duminică să convingă liderii statelor din centrul și sud-estul Europei, într-un summit la Bruxelles, să fie de acord cu măsuri pe termen scurt pentru a gestiona criza migrației.

Borisov a mai adus în atenție lipsa unui ”scop final strategic” în gestionarea crizei migranților din Europa și a cerut sprijin pentru implementarea recentului acord dintre UE și Turcia, cu scopul de aține milioanelede refugiați pe teritoriul turc.