5.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 1:42
No menu items!

Borbely: Trebuie să existe o poziţie comună Parlament-Guvern-Preşedinţie

spot_img

Liderul UDMR Laszlo Borbely e de părere că dacă nu pornești cu o poziție puternică națională nu ai șansa să obții o negociere de succes, susținând astfel că mesajul de principiu al Parlamentului este că trebuie să existe o poziție comună Parlament-Guvern-Președinție.

,,Care este instituția fundamentală a unei democrații? Parlamentul. Și acest lucru trebuie să-l cunoască toată lumea într-o societate democratică pentru că datorită votului cetățenilor suntem noi aici și vor fi cei care vor veni în mandatul următor și aici se iau acele decizii cele mai importante pentru țară. Din păcate, Parlamentul României este unul dintre acele puține Parlamente din UE care nu a prea avut niciun fel de reacție față de unele decizii la reuniuni europene. Din 2006 puteam avea pe tema subsidiarității și pe alte lucruri care se discută în UE. În momentul de față care este sarcina noastră prioritară? În primul rând să dezbatem aceste probleme în Parlament, dacă este nevoie să avem și o poziție care să știe și președintele României și primul ministru”, a spus Borbely la dezbaterea din Parlament cu privire la poziția României la Consiliul European unde se va discuta bugetul UE.

Liderul UDMR  a propus Guvernului  ca în perioada următoare să existe o relație instituțională între Comisia de Afaceri Europene și Executiv, iar dacă este nevoie, la toate aceste probleme să existe și o atitudine a Parlamentului. ,,Eu cred că suntem în fața unei perioade foarte dificile. Ce propun sigur eu, evident suntem în campanie, e mai dificil deși astăzi au fost și luări de cuvânt de substanță. Ce aș propune Guvernului în perioada următoate: să avem o relație instituțională între Comisia de Afaceri Europene, Guvern, în toate aceste probleme să le discutăm, dacă e nevoie să avem o atitudine în Parlament. Evident negocierile sunt dificile, dar nu e niciun fel de probleme după părerea mea”, a susținut Borbely.