22.8 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024 - 4:06
No menu items!

Borbely: Obiectivul UDMR la parlamentare, conservarea rezultatelor din 2008

spot_img

Laszlo Borbely declară că obiectivul minim al UDMR la parlamentare este conservarea rezultatelor din 2008, respectiv trei deputaţi şi doi senatori,  şi recunoaşte că lupta va fi crâncenă.

Liderul UDMR a recunoscut că nu va fi uşoară păstrarea rezultatelor din 2008, întrucât se aşteaptă la o prezenţă mare la vot a populaţiei româneşti. „Obiectivul minim pe Mureş este de cel puţin atâţia deputaţi şi senatori câţi am avut, trei deputaţi şi doi senatori. Dar sper să avem mai mulţi. La nivel naţional, tot aşa, să avem cel puţin acelaşi număr de deputaţi şi senatori câţi am avut acum patru ani. Nu va fi uşor, pentru că dacă va fi o bătălie crâncenă, ceea ce înseamnă o prezenţă mare la vot a populaţiei româneşti, atunci trebuie să ne mobilizăm şi noi”, a spus Borbely. El este convins că Uniunea va înregistra rezultate bune la alegerile din 9 decembrie şi precizează că este foarte importantă mobilizarea electoratului UDMR.

„Contează cât de mult putem să mobilizăm electoratul, pentru că probabil va fi o luptă acerbă între partidele româneşti, între cele două coaliţii mari, ceea ce va însemna şi o prezenţă la vot mai mare. Trebuie să explicăm din nou electoratului nostru cât de mult înseamnă unitatea maghiarimii şi să avem o prezenţă puternică în Parlament, pentru că altfel şi acele drepturi pe care le-am câştigat timp de 23 de ani – probabil că unele din ele, aşa cum aţi văzut cu Universitatea de Medicină şi Farmacie – sunt puse sub semnul întrebării. De aceea va trebui să avem un grup parlamentar puternic”, a afirmat Borbely. (A.M)