14 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 17:41
No menu items!

Borbely cere ajutor la Budapesta pentru modificarea Constituției României în favoarea UDMR

spot_img

Laszlo Borbely a făcut o vizită oficială la Parlamentul Ungariei, în calitate de șef al unei delegații parlamentare din România și de președinte al Comisiei pentru politică externă, în care a prezentat viziunea UDMR despre revizuirea Constituției, potrivit agenției de presă MTI.

Știrea a apărut joi sub titlul „Ungaria sprijină demersurile comunității maghiare din Transilvania”, acesta fiind și mesajul lui Mihaly Balla, președinte al Comisiei de politică externă a Parlamentului de la Budapesta și șef al grupului parlamentar al Fidesz, partidul premierului Viktor Orban.

Borbely a spus că UDMR dorește schimbarea Constituției României în sensul recunoașterii zonelor autonome maghiare și a declarării limbii maghiare ca limbă oficială în regiunile în care aceștia sunt majoritari.

Balla a declarat că UDMR „nu va sprijini o redesenare regional-administrativă care va avea un impact negativ la adresa maghiarilor”. De asemenea, Balla și-a exprimat încrederea că propunerile organizațiilor maghiare vor fi luate în considerare, atât în privința reformei administrative, cât și a sistemului de educație.

Vlad Bârleanu