10.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 14:38

Bombardiere rusești, interceptate de britanici deasupra Atlanticului

spot_img

Marea Britanie a ridicat de la sol două avioane de luptă Typhoon de la o bază din Scoția pentru a intercepta, joi seara, două bombardiere rusești în apropiere de spațiul aerian britanic, deasupra Oceanului Atlantic, a arătat vineri Ministerul britanic al Apărării, citat de Reuters.

“Avioane Typhoon au decolat de la baza RAF Lossiemouth pentru a intercepta două avioane rusești Tu-160 care au zburat în zona britanică de interes în spațiul aerian internațional, peste Atlantic, și au rămas cu ele până când au părăsit zona”, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Marea Britanie.

Interceptărille de avioane rusești de către NATO s-au intensificat în ultimul an, în contextul amplificării tensiunilor între Occident și Moscova în contextul crizei ucrainene.

În ianuarie anul acesta, Marea Britanie l-a convocat pe ambasadorul rus pentru a explica un episod similar când bombardiere rusești au zburat deasupra Canalului Mânecii, forțând autoritățile britanice să modifice rutele de zbor ale avioanelor civile.

foto: Reuters