3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 17:14
No menu items!

Bombardiere rusești, în apropierea coastelor SUA

spot_img

Avioanele au efectuat manevre în apropiere de Alaska

tupolev-tu-95-bear

Patru bombardiere strategice ruseşti au zburat la foarte mică distanță de coastele SUA declanşând sistemul american de apărare antiaeriană. Avioanele forțelor aeriene rusești au efectuat manevre în apropiere de Alaska săptămâna aceasta.

Două dintre cele patru aparate, bombardiere de tip Tu-95, s-au apropiat la 80 de kilometri de coastele Californiei, potrivit NORAD, citat de Washington Free Beacon online.

Avioane americane de tip F-22 şi F-15 au interceptat cele patru bombardiere de tip Tupolev 95 – Bear (Ursul) H în terminologia NATO. “Ultima dată când am văzut aşa ceva a fost acum doi ani, pe 4 iulie”, a confirmat miercuri un purtător de cuvânt al Comandamentului Nord-American pentru Apărare Aerospaţială (NORAD), căpitanul Jeff Davis din cadrul forţelor navale, pentru Free Beacon.

Potrivit NORAD, incursiunea avioanelor ruseşti a avut loc luni. Cele patru bombardiere cu turbopropulsoare au fost detectate pe radare în timp ce se apropiau de zona aeriană de apărare americană în apropiere de Insulele Aleutine. Două avioane de vânătoare de tip F-22 Raptor au interceptat bombardierele ruseşti în spaţiul aerian al Aleutinelor.

În timpul escortării bombardierelor către vest, două dintre cele patru Tu-95 s-au îndreptat către Extremul Orient rus. Potrivit unor surse, avioanele ruseşti provin de la o bază strategică rusească de lângă Anadîr, în Rusia.

În urmă cu o săptămână, US Air Force a dislocat, în Marea Britanie, bombardiere B-2, pentru a arăta statelor NATO că își respectă angajamentele.