6.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 0:17

Bombă artizanală în centrul orașului Drobeta Turnu Severin UPDATE

spot_img

banda-politie

  • UPDATE

Dispozitivul artizanal descoperit într-o scară de bloc din Drobeta Turnu Severin a fost ridicat de o echipă de genişti a SRI, joi seara, după aproximativ trei ore de la sesizarea la 112.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Nicolae Lohon, a declarat că, în urma cercetărilor, s-a stabilit că dispozitivul conținea un amestec pirotehnic folosit la confecționarea artificiilor.

Dispozitivul a fost ridicat. S-a stabilit că este un conţinut de amestec pirotehnic folosit la confecţionarea artificiilor și nu prezenta pericol de explozie. S-a deschis dosar penal pentru deţinere de materiale pirotehnice fără drept“, a declarat Nicolae Lohon.

Un dispozitiv exploziv artizanal a fost găsit în centrul orașului Drobeta Turnu Severin. Polițiștii și pirotehnicienii sunt la fața locului.

Surse din poliție au precizat că autoritățile au fost alertate de un instalator care a descoperit în subsolul unui bloc bomba, un rucsac în care se afla un dispozitiv și o sticlă cu o substanță necunoscută. Poliția a evacuat zeci de persoane din perimetrul de risc.

Potrivit surselor citate, autorităţile aşteaptă o echipă de genişti de la Craiova pentru a dezamorsa dispozitivul exploziv.