15.9 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 4:03

Bologa, miratul de la DNA

spot_img

Crin Bologa, șeful DNA a comentat, miercuri seară, decizia CCR prin care vechimea procurorilor care vor să lucreze la DNA și DIICOT trebuie să fie de 10 ani, nu de 7, așa cum adoptase Parlamentul câteva modificări legislative. Bologa “se miră” în interviul pentru Europa Liberă că judecătorii CCR au decis că reducerea vechimii nu este constituțională.

“Consecințele deciziei CCR vor fi grave pentru cele două instituții din cauza deficitul de procurori, ceea ce ar putea duce la întârzieri în soluționarea unor dosare”, arată publicația citată.

Procurorul-șef al DNA, Crin Bologa, se miră într-un interviu pentru Europa Liberă cum, timp 16 ani, a fost constituțională vechimea de 6 ani, iar acum nu mai e cea de 7 ani. DNA lucrează în prezent cu doar 128 de procurori, motiv pentru care încărcarea cu dosare a unui procuror este foarte mare”, se mai explică în articol.

În prezent, vechimea necesară e de 10 ani pentru a intra la DNA și DIICOT, în care intră și cei 2 ani de formare la Institutul Național al Magistraturii (INM). După decizia de azi a CCR, vechimea necesară e de 10 ani, plus cei 2 ani de la INM.

Marilena Nedelcu