2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 5:43
No menu items!

Bogdan Stănescu, propus de Ministerul Economiei, administrator special la Oltchim – UPDATE

spot_img

Bogdan Stănescu, propus de Ministerul Economiei, administrator special la Oltchim
foto: dcnews.ro

Bogdan Nicolae Stănescu, fostul șef la departamentului juridic de la AVAS, va fi propus administrator special al combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, în ședința Adunării Generale a Acționarilor de joi, a anunţat, miercuri, ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

“Mâine (joi – n.r.) are loc Adunarea Generală a Acţionarilor şi reprezentantul Ministerului Economiei este mandatat să propună numirea lui Bogdan Nicolae Stănescu ca administrator special”, a precizat Varujan Vosganian.

Stănescu este în prezent consilier în cadrul Băncii Naţionale a României (BNR).

Potrivit ministrului Economiei, un contract de management privat poate fi încheiat, de către Adunarea creditorilor din 15 aprilie 2013.

„Propunerea pe care am făcut-o privind opțiunea pentru un management privat rămâne valabilă. Însă un contract cu un manager privat nu se poate face decât de Adunarea creditorilor, care se va întruni în data de 15 aprilie”, a subliniat Vosganian.

Bogdan Stănescu este licenţiat în petrol şi gaze, dar şi în Drept internaţional, precum și în ştiinţe juridice, domeniu în care deține un doctorat.

UPDATE

Potrivit administratorilor  judiciari ai companiei din Râmnicu-Vâlcea, cauzele insolvenţei Oltchim sunt deciziile manageriale greşite, vânzările în pierdere, tranzacţiile companiei cu firme controlate de conducerea combinatului şi remunerarea non-performanţei.

“Practic, Oltchim nu a mai aparţinut acţionarilor săi, ci traderilor, care erau controlaţi, direct sau indirect, de managementul combinatului”, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă avocatul Gheorghe Piperea, administrator judiciar al Oltchim, prezentând un raport privind cauzele care au generat insolvenţa.

C.I.