15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 2:27
No menu items!

Bogdan Olteanu, fost președinte PNL al Camerei Deputaților, iese din închisoare. Faptele s-au prescris

spot_img

Bogdan Olteanu, fost președinte liberal al Camerei Deputaților și fost viceguvernator al BNR, iese din închisoare cu 3 ani înainte de executarea pedepsei de 5 ani pentru trafic de influență. Olteanu era înacrcerat la Penmitenciarul Mărgineni de doi ani, când a fost condamnat definitiv pentru că ar fi luat un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu, pentru a-l numi, la solicitarea acestuia, pe Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Rezervației Biosferei „Delta Dunării”.

Olteanu a fost acuzat și condamnat că i-a cerut și a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, în 2008. Abia în 2020, fostul liberal a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare și confiscarea sumei de 1 milion de euro.

Politicianul a fost încarcerat în Penitenciarul Mărgineni, iar anul trecut, a făcut cerere de revizuire sentinței de condamnare pe motiv că a intervenit prescripția faptelor, în conformitate cu prevederile CCR.

Curtea de Apel București a decis, vineri, că faptele s-au prescris, astfel că Olteanu iese din închisoare mai repede. Confiscarea sumei de 1 milion de euro a rămas în această decizie.