3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 5:30
No menu items!

Bogdan Licu și cumnata Ralucăi Prună, în echipa de conducere a Ministerului Public

spot_img

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, l-a propus luni pe Bogdan Licu pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general. Cumnata fostului ministru al Justiției din cabinetul Cioloș, Maria Magdalena Militaru, a fost propusă și ea pentru funcția de adjunct al procurorului general. Oana Schmidt Hăineală (candidat pentru adjunct al DIICOT) și Romulus Varga (candidat pentru un nou mandat ca șef al Secției de Urmărire Penală și Criminalistică), se numără printre candidații respinși. 

Pentru șefia Parchetului General a fost anunțată, cu o săptămână în urmă, Gabriela Scutea, audierea sa în vederea obținerii avizului CSM urmând să aibă loc în 11 februarie. Giorgiana Hosu și Crin Bologa au fost selectați de Ministrul Justiției pentru pozițiile de șefi al DIICOT și DNA. 

Tot luni, ministrul Justiției a mai anunțat propunerea Adrianei Denisa Cristodor pentru funcția de procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a PICCJ, iar pentru cea de șef al Secţiei parchetelor militare pe Cătălin Ranco Pițu. 

Ministrul Justiției a ales un singur adjunct dintre candidații pentru conducerea DIICOT, respectiv pe Oana Daniela Pâțu, procuror criminalist în trecut, în timp ce pentru DNA a propus-o pe Mădălina Scarlat.

Propunerile vor fi trimise către CSM Secţia de procurori, marți, 4.02.2020, în vederea procedurii de avizare. 
Ministrul a anunțat și că nu va face propuneri de numire pentru celelate funcții vacante, respingând candidaturile.

Doi magistrați cu vizibilitate s-au lovit de refuzul ministrului sunt Oana Scmidt Hăineală (fost membru CSM. secretar de stat în MAI și MJ și fost adjunct al DIICOT), dar și Romulus Varga (fost șef al SUPC și fost director al Corpului de Control al MJ în primul mandat al lui Cătălin Predoiu).