3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:56
No menu items!

Bogdan Borusewicz: Polonia sprijină aderarea României la Schengen

spot_img

bogdan_borusewicz

Polonia sprijină aderarea României la Schengen, a declarat luni mareșalul Senatului polonez, Bogdan Borusewicz, în cadrul întâlnirii cu președintele Senatului României, Crin Antonescu.

“Sprijinim România în ceea ce privește aderarea la Schengen și avem multe obiective comune”, a spus oficialul polonez.

El a subliniat că relațiile polono-române sunt foarte bune la toate nivelurile.

“Cred că vizita dumneavoastră este o dovadă a acestui fapt. Cred că o să impulsioneze contactele noastre la nivelul Parlamentului”, a mai spus Bogdan Borusewicz.

Președintele Senatului, Crin Antonescu, se află începând de luni până miercuri în vizită oficială în Polonia, unde se întâlnește cu oficiali polonezi și va vizita mai multe muzee.

Crin Antonescu urmează că se întâlnească luni și cu mareșalul Seimului polonez, Ewa Kopacz, și membri ai Ambasadei României. El va susține la Institutul Polonez de Relații Internaționale o prelegere pe tema colaborării româno-poloneze în cadrul proiectului european și a relațiilor transatlantice.

Marți, președintele Senatului urmează să se întâlnească cu profesori și studenți ai Universității Jagiellone din Cracovia, unde va vorbi despre istorie și valori comune celor două state. De asemenea, Antonescu va vizita Castelul Wawel și fostul lagăr de concentrare și exterminare Auschwitz-Birkenau.

În ultima zi a vizitei în Polonia, miercuri, Antonescu se va întâlni cu președintele Poloniei, Bronisław Komorowski, și va vizita muzeul “Fryderyk Chopin”.

A.V.